15 Şubat 2016 Pazartesi

LORLU TATLI ÇÖREK





Merhabalar,

Çay saati menüsünden şimdi de 2. tatlımız...

Lorlu kurabiyeyi özellikle de son zamanlarda duymayan ve tatmayan yoktur diye düşünüyorum.

İçerisinde hem lor peyniri barındıran, hem de şekerli bir kurabiye bu yani tatlı bir çörek. Ama bu zıt gibi görünen tatların bir araya gelmesiyle şahane bir lezzet oluştuğu kesin:)

Herkesin farklı bir yapım şekli ve tarifi vardır elbette. 
Bu da benim "LORLU TOP KEK KURABİYE" dediğim, "LORLU TATLI ÇÖREK" tarifim...




Malzemeler: (Bu ölçülerden 16-18 adet çıkıyor)
1 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ (sıvıyağ ve tere yağ karışımı kullanmanızı öneririm ben)
200-250 gr. tuzsuz lor peyniri
1 adet kabartma tozu
1/2 vanilya
Aldığı kadar un (burada azıcık da nişasta kullanın)



Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur hazırlayalım.
Yuvarlaklar yapıp tepsiye dizelim.





Üzeri sadece beyazdan pembeye yaklaşıncaya kadar pişirelim (Çok kızartmadan fırından alalım).
Resimdeki gibi bir renk elde etmeliyiz!




Üzerine fırından çıktığı zaman sıcağıyla pudra şekeri eleyebilirsiniz, ayrı bir tat ve hava katar:)))




Lorlu Kurabiye ya da bu tatlı çörekler, hem çok yumuşak puf puf bir dokuya sahip, hem de kıyır kıyır bir kıvamda oluyor, aslında bir kekin dokusunu andırıyor, çöreği alıp ortadan ikiye yavaşça ayırın bunu siz de göreceksiniz, bu yüzden ben mini top kek de diyorum bunlara:)





AFİYET OLSUN...














VİŞNE SOSLU SÜTLÜ İRMİK PASTASI







Merhabalar,

Pazar günü yani dün:) sizlerle bir çay saati menüsü paylaşmıştım, şimdi de bu menüye bakalım istedim. Ve yeni haftaya tatlı tatlı başlamak adına da, ilk olarak bir tatlı tarifi seçtim içinden:)))

Daha evvel sizlerle paylaştığım "ŞEFTALİ SOSLU İRMİK TATLISI" tarifim vardı:)
Şimdi de bunun aynısının sadece üst katındaki meyveli sosu farklı olanı, kırmızı olanı...
"VİŞNE SOSLU SÜTLÜ İRMİK PASTASI" deneyelim dedim:)

Bu da, HARİKA oldu...

"ŞEFTALİ SOSLU İRMİK TATLISI" tarifime bakarak bu tatlıyı hazırlayabilirsiniz, tek farkı dediğim gibi üzerine sosu için VİŞNE SUYU kullanmanız gerekecek.

Bu tarifi her renkte hazırlayabiliriz, hatta renkli renkli hazırlayıp bir arada buluşturmak da harika bir fikir olacaktır, denemeliyim:)))














AFİYET OLSUN...