18 Şubat 2016 Perşembe

ÇÖREK OTLU PEYNİRLİ PRATİK DOMATES SOS





Merhabalar,

Şimdi sizlere örnek vereceğim tarzda tarifler keşfedip denemeyi, hazırlamayı ve en çok beğendiklerimi de paylaşmayı seviyorum:) 

Bilinmeyen bir tat değil aslında bu (BU SADECE BİR DOMATES PİŞİRMESİ) ama gerçekten dakikalar içinde hazır oluyor ve insanı mutlu etmeye yetecek kadar keyifli bence. 

Ayrıca gerçekten tüm uzmanların bir önerisidir bu, çok çok sağlıklı olduğunu herkes biliyor olmalı. Hadi şimdi tarife geçelim:)

BU ÇOK PRATİK BİR DOMATES SOSU... 

"ÇÖREK OTLU PEYNİRLİ PRATİK DOMATES SOS"




Malzemeler:
Domates (doğrayın ya da rendeleyin fark etmez)
Peynir (ben burada tulum peyniri kullandım ama beyaz peynir veya lor peynir de olur)
Çörek otu
Karabiber
Pul biber


Hazırlanışı:
Malzemelerin hepsini pişirmeniz yeterli. Ben peynir olduğu için tuz katmadım, siz isterseniz olabilir. Ayrıca, zerre kadar toz şeker ilave edebilirsiniz, bu da benden püf:) lezzeti kat kat arttırmaya yardımcıdır bu!
Siz de katkıda bulunabilirsiniz, yani istediğiniz malzemeler ekleyebilirsiniz buna, ucu açıktır...

Menemeni andıran bu tarifte tuz, yumurta ve yağ olmaması tam da diyet yapanlar için harika olacaktır:) Ayrıca inanın tadı hiç de aratmıyor menemeni. Yavan da olmadı, Yumurta yerine zeytin kullandım ben, üzerine süs için kullandığım gibi içine de kullanabilirsiniz. Uzmanlar der ya: 8-10 zeytin = 1 yumurta :))))))




Pişmiş domates benim her zaman bayıldığım bir tattır. Bu sebeple çok sevdim bunu. Hatta yanına çavdar ekmeğimi de almıştım ki, bir kaşık alınca sostan bir solukta bittiğini gördüm. Sanırım ekmekle bu nefis sosun tadını bastırmak istemedim, tüm yoğunluğu ile sade olarak tüketmeyi tercih ettim, ama eminim ki ekmek üstüne sürülerek de çok harika bir kahvaltılık ya da çay saati tarifi olacaktır.


Düşündüm de bunu; 
*Pizza sosu olarak
*Ekmek üstü sürmelik
*Poğaçalarla birlikte kahvaltılık olarak
*Kısır ve mercimek köftesi gibi tariflerin sunumunda üzerine sos olarak
*Çeşitli Salataların sosu olarak
*Makarna ve Pilav üzeri soslar için
*Patates kızartması yapınca yanında sunmak için
*Köftelerin üzerine sos olarak
.............kullanabiliriz:)))




Sizlerle de paylaşmak istediğim bu tarifi umarım beğenirsiniz ve bu anlık zevkle siz de buluşursunuz...

Hayal gücünüze her zaman güvenin ve cesaretli olun derim ben, tüm yaşamınız boyunca:)))

KOLAY GELSİN, AFİYET OLSUN...


KABAKLI ve TAHİN SOSLU TATLI BÖREK





Merhabalar,

Güne, çıtır çıtır görünümüyle ve şüphe edilemeyecek tadıyla;

CEVİZLİ FINDIKLI FISTIKLI KABAKLI ve TAHİN SOSLU TATLI BÖREK,
KISACA HARİKA BİR ÇÖREK:))) 

diyerek başlayalım...




Bu börek son zamanlarda çok sık yapılıyor, ben de çok rastladım. Sadece kabak ile yapılıyor genelde, ama ben size tahin soslu olanını ve bu tarz yapımını kesinlikle tavsiye ediyorum. Bir daha zaten peşini bırakmayacağınıza neredeyse eminim:)))

Malzemeler:
1 adet yufka
2 dilim kabak rendesi
2-3 yemek kaşığı tahin
2-3 yemek kaşığı toz şeker
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
2-3 yemek kaşığı ceviz, fındık, fıstık






NOT:
Burada, ölçüler sizin damak zevkinize bağlıdır. Şöyle ki, tahini, kuru yemişi ya da kabak tadını ne kadar sevdiğinize göre değişir... Bol malzemeli olsun isterseniz miktarları daha fazla tutun, ama şunu söylemem gerek ki, bu börekte iç malzemesi bol olsun da güzel olsun diye bir klasik yoktur!!!
Çok malzeme kullanmak bu börekte daha kötü sonuç almanıza sebep olabilir, büzgülü bir yapısı olduğundan aşırıya kaçmamak önemli, iç malzeme taşabilir ya da fazla yoğun bir tat, ağır durabilir bu börekte...

Yapılışı:
Yufkayı tezgahın üzerine serin. Bütün yufkanın üzerine sırasıyla; sıvı yağı gezdirin, tahini gezdirin, kabak rendesini serin, toz şekeri serperek eşit dağıtın, ceviz, fındık, fıstık serpin.
Doldurduğunuz yufkayı ucundan başlayarak, pile şeklinde büzgü yapıp tepsiye dizin.
Tepsiye dizdiğiniz böreğinizin üzerine isteğe göre toz şeker serpebilir, fırça ile yağ sürebilirsiniz.
Susam ve haşhaşla da süsleyebilirsiniz. Bu sefer benim böreğimin üzeri sade:)))

Şimdi pişirmeye hazır...





Fırında üzeri kızarana kadar pişirin,


 


ve dilimleyip sıcak sıcak servis edin...







Çok pratik olduğunu söyleyebilirim, şöyle ki annem son dönemlerde aniden haber veren misafirlerine hazırladığı normal tuzlu böreklerinin yanında, alternatif olarak bu tatlı böreği de yapıyor, o derece kolay ve pratik:))) LEZZETİNE İSE SÖZ BULAMIYORUM...

Umarım siz de beğenirsiniz:)


AFİYET OLSUN...