19 Şubat 2016 Cuma

MANTI YAPALIM...





Merhabalar,

Siz mantı sever misiniz? Dalga mı geçiyorsun dediğinizi duyar gibiyim:)

Mantı lezzetli olduğu kadar, sanki bizim için bir kurtarıcı yemektir, öyle değil mi? Kendimiz açmadığımız sürece tabi ki:) (Aslında, mantı açmak sanıldığı gibi saatleri çalan zor bir iş değil kesinlikle, bu da benim her zaman savunduğum ayrı bir konudur).
Misafirlerimiz için olsun kendimiz için olsun şipşak hazır olan ve karnımızı doyurduğu gibi aşırı doz mutluluk veren bir gıda bu bence.





Siz de yapın arada, unutmayın uzmanlar bile söylüyor bunu: HER 3 İYİ ÖĞÜN BAŞINA 1 KÖTÜ ÖĞÜN HAKKINIZ VAR:)))

Farklı bir şeyler yapalım bugün dediğimiz bir yemek soframızdan, "MANTI"...


Malzemeler:
Hazır Mantı

Yoğurt
Sarımsak

Tereyağ
Nane
Pul biber

Hazırlanışı:
Mantıyı haşlamakla işe başlarız.




Hazırlanan sarımsaklı yoğurdu, haşlanmış olan mantının üzerine gezdirmekle devam ederiz.




Finali de COSSS diye bir ses çıkaran harika bir sos yapar:)))))))
Nane ve pul biberle birlikte kızdırılmış tere yağ sosunu üzerine gezdirince işlem tamam...

Artık sunuma geçebilir ve afiyetle yiyebiliriz:)





Ara sıra kendimizi şımartmalı ve mutlu etmeliyiz, sonuçta bizi kendimizden daha fazla kimse mutlu edemez...





AFİYET ŞEKER OLSUN...



TARÇINLI SÜTLAÇ






Merhabalar,

Haftaya tatlı tarifi ile başlayalım demiştim hafta başında ve öyle de yaptım:) şimdi haftanın bu son iş günü yine tatlı ile kapatalım istedim:)

"İşte bu" dedirten, mis kokulu Anne Sütlacı...





Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı  toz şeker
1 çay bardağı pirinç (ben pilav gibi sırf pirinçten oluşan sütlacı sevmiyorum, bu sebeple tam dolu bile değil bu bardak yani hafif esik olabilir, siz de damak zevkinize göre ayarlayın derim:))))
Pirinci haşlamak için su
1 tatlı kaşığı nişasta (kıvam bağlamak için kullanılır)
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 çimdik tuz!!!

Üzeri için:
Tarçın











İsteğe göre, üzerine fındık ya da badem tozu serperek servis edebilirsiniz, çok da iyi oluyor:)


AFİYET OLSUN...


KÖZ BİBER VE DOMATES ÇORBASI






Selam,

"BİR AKŞAM DAVETİ YEMEK SOFRASI" paylaşımım olmuştu daha evvel, şimdi de buradaki lezzetleri anlatayım istedim biraz...

"KÖZ BİBER VE DOMATES ÇORBASI"...
Ne kadar sağlıklı bir çorba olduğunu anlatmaya gerek yok sanırım, hepiniz bilirsiniz ki domates piştiği zaman tüm yararlı etken maddelerini dışarı salar ve vitamininden faydalanmamız kolaylaşır...

Domates çorbasını hepiniz denemiş ya da tadına bakmışsınızdır elbet. Bizim farklı bir uygulamamız var bu çorba üzerine ve gerçekten anlatılınca bile ağızların sulanmasına sebep olan bir tarif bu bana kalırsa, sizinle de paylaşmak istedim, belki denemek isteyenler olur:)

Bu çorbayı farklı kılan önemli nokta "KÖZ ÇORBA" olmasıdır. Yani içerisindeki malzemelerin, Domates ve Kırmızı Biberin közlenmiş olmasıdır. Bu, çorbaya nasıl yumuşak bir kıvam ve aromalı bir tat kazandırıyor size kelimelerle anlatamıyorum. Denemelisiniz derim...


Bu da bizim Köz Domates Çorbamız...

Malzemeler:
Un
Tereyağ
Sarımsak
Soğan
Közlenmiş Domates
Közlenmiş Kırmızı Biber
Tavuk Suyu
Tuz
Nane
Kekik (zevke göre ve az miktarda kullanın)
Fesleğen
Kırmızı toz biber
Karabiber




Serviste üzerini süslemek için:
Kuru Nane
Kaşar Peyniri


Hazırlanışı:
Tüm annelerimiz ya da mutfağa az çok ilgisi olan herkesin bildiği gibi çorba yapılışı aslında. Malzemelere dikkat ederseniz yapılış sırasına göre yazdım. Un, yağ, sarımsak, soğan kavrulur. Közlenmiş domates ve biberler de eklenir. İsteğe göre tavuk suyu kullanılır.
Tuz ve baharat ayarı damak zevkine göre yapılır. Kaynatılan çorbamız mis gibi kokuyor olmalı zaten...


  


Servis ederken üzerine kuru nane serpilir ve kaşar peyniri rendesi ile süslenir.




Çorbamız sunuma hazırdır ve sofralarımızı süsleyebilir artık.
Gerçekten içerken akıcı ve damakta kayıp giden bir kıvamı oldu. Umarım siz de bu özel çorbayı dener ve beğenirsiniz de:)




Afiyet Şifa Olsun...



BİR AKŞAM DAVETİ YEMEK SOFRASI...






Merhabalar,

Bizim gibi ara sıra klasiklerin dışına çıkmayı ve değişiklik yapmayı sevenler varsa aranızda, buyurun "BİR AKŞAM DAVETİ YEMEK SOFRASI"...
(Ailenizden birileri yemeğe davetliyse bizimki gibi:)))

Her gün pişirmek için sulu yemek çeşidi aramak zor gelebilir ya da canımız böyle farklılıklar isteyebilir bazen:))) İşte o zaman bazı kaçamaklar yapabilirsiniz ayrıca bu misafirlerinizin bile fazlasıyla hoşuna gidebilir...

Güzel oluyor gerçekten siz de yapın:)))


Harika bir Çorbayla başlangıç:

KÖZ BİBER VE DOMATES ÇORBASI




Ara sıcak olarak, Peynirli, Pırasalı, Tahinli Gözlemeler: 

SAÇ ÜSTÜNDE ÇİL ÇİL GÖZLEMELER...




Finali de Mantı ile yapalım:

YOĞURTLU TEREYAĞLI MANTI...




Yemek sonrasın, şöyle köpüklü bir fincan türk kahvesi içtiyseniz eğer, hafif bir sütlü tatlı mis olur mis:)))

İSTEĞE GÖRE, TARÇINLI SÜTLAÇ ve FIRIN SÜTLAÇ...







NEŞENİZ BOL, SOFRANIZ BEREKETLİ OLSUN:)

 AFİYET OLSUN...