25 Şubat 2016 Perşembe

SİHİRLİ YEMEK KUTUSU ... Püf Noktalı Müthiş Bilgiler...






SİHİRLİ YEMEK KUTUSU' ndan Püf Noktalı Müthiş Bilgilere devam ...

Bugün sizlere, "DOLMA" yaparken dikkat edilmesi gereken önemli bir noktadan bahsedeceğim.


Hazırladığınız DOLMA;
*Yaprak sarması ise, yaprakların saplarını atmayın ve dolmaları tencereye dizmeden önce tencerenin tabanına bu sapları yerleştirin.

*Lahana sarması yaptıysanız, lahananın ortasındaki o kemikli kısımlar vardır ya sarılmadığı için ayırdığımız, bunları da atmayın ve dolmaları tencereye dizmeden önce tencerenin tabanına bu damarlı sert kısımları yerleştirin.

Böylelikle, dolmalarınız pişerken gereken suyu alacak, gereksiz olan miktarı içine çekmeyecek ve çok daha iyi pişecektir.
Pişirme yöntemini kaliteli hale getirdiğiniz için de, bu direkt lezzetine yansıyacaktır.





Gerçekten memnun edici bir sonuç:)





BİLGİ PAYLAŞTIKÇA DEĞERLİDİR:)))


KOLAY GELSİN...



ÇAY SAATLERİ İÇİN...





Merhabalar, Sağlıklı ve Mutlu Günler:)))


GÜNÜN ÇAY SAATİ MENÜSÜNE BAKALIM...
(Menüde ismi geçen seçeneklerin ayrıntılı tarifleri yine sayfamda sizlerle daha evvel paylaşmış olduğum lezzetlerdir, sayfamda tarifleri bulabilirsiniz)


*SEBZELİ BULGUR 
(Soldaki Klasik Kısır, Sağ taraftaki ise kardeşi:))) harika bir alternatif, hatta diyet yapan bir arkadaşın tarifidir, ben çok sevdim:)))



*PATATESLİ ŞİŞKİN POĞAÇA
(Şişkin şişkin poğaça sevenlere...:))



*ŞERBET-İ PEKMEZ KURABİYE (PEKMEZ ŞERBETLİ NEMLİ TOP KEK KURABİYE)
(Bunu ne olur kesinlikle deneyin, tarifi uygulayan herkesten de dönüş bekliyorum, merak ediyorum çünkü, ben nasıl ve neden bu kadar bağımlısı oldum ki:))))



*MERMER TATLI
(Hem hafif hem de çok kolay, yemesi de keyifli, o halde gülümsetelim misafirleri:)))



KOLAY GELSİN, AFİYET OLSUN...