1 Mart 2016 Salı

HAMUR İŞİNDE ÖNEMLİ BİR PÜF NOKTASI...





Merhabalar,

Arkadaşlar öğrendiğim yeni bir bilgi var sizlerle paylaşmak istediğim:) ki bu,
"HAMUR İŞLERİNİZDE ÖNEMLİ BİR PÜF NOKTASIDIR:))





Bazlama ya da Lavaş ekmekleri yaparken mayalı değil de karbonatlı olarak da hazırlayabilirsiniz biliyorsunuz. Benim de daha evvel sizlerle paylaştığım "Saç Ekmekleri ve Bazlamalar" vardı bu şekilde hazırlanan.





İşte bu güzel ekmekleri yerken, karbonatın acımsı gibi olan kokusunu almamak için 1-2 damla limon sıkın o şekilde hamuru yoğurun!!!




KOLAY GELSİN...

ÇAYLIK TARİFLERDEN SEÇMELER...








Merhabalar, Neşeli Günler:)))


İŞTE BUGÜNÜN ÇAYLIK TARİFLERİ...
(Menüde ismi geçen seçeneklerin ayrıntılı tarifleri yine sayfamda sizlerle daha evvel paylaşmış olduğum lezzetlerdir, sayfamda tarifleri bulabilirsiniz)


* FIRINDA AŞ (SEBZELİ FIRIN MÜCVER)
(Hem kek gibi doyurucu bir şeyler olsun isteyenler, hem de fazla unlu beslenmek istemeyenler için, sebzeli mis gibi tuzlu bir kek, fırında mücver, çok besleyicidir)



*AÇIK PİZZA POĞAÇALAR
(Poğaça da denilebilir, minik minik pizzalar da olabilir bu, her yöne uygun açık poğaçalar dilediğiniz gibi servis edilebilir)

 


*CEVİZ VE FINDIKLI TATLI ANNE ÇÖREKLERİ
(Fındıklı Kurabiye bir Klasiktir, Tüm Annelere Sevgiler...:))

 


*CEVİZLİ KAKAOLU SUPANGLE
(En basit tatlılardan puding, bu da kakaolu, üstü ceviz kaplı ve hindistan cevizi ile süslenmiş hali...))




KOLAY GELSİN, AFİYET OLSUN...



KEPEKLİ SAÇ EKMEGİ





Günaydınlar, 

Yepyeni bir hafta, yeni bir de ay geliyor hatta, baharı temsil edenlerden:)))

Sabah sabah içinizi ısıtacak belki de sizi uyandıracak bir paylaşımım var:) Hafta sonu kahvaltılarını taçlandıran ev yapımı ekmekler... Bu hafta sonu yine 15 dk. içinde hazır olup, soframızı şenlendiren sağlıklı misler gibi ekmeklerimiz vardı. 
Saçta pişirilen ince lavaş ekmekler bir de kepekli köy unu ile yapılırsa neler olmaz ki...

"KEPEKLİ KÖY UNU İLE SAÇ EKMEĞİ"



Rengi, kokusu, tadı gerçekten bir harika, inanın bu tarif edilemez:) Kesinlikle yaşayın derim, çok da pratik ve sizi mutlu edecek bir tarif.

Malzemeler:
Kepekli Köy Unu
Su
Tuz
Karbonat



Hamuru hazırlayın ve küçük küçük toplar halinde bezeler hazırlayın. 
Mayasız olduğu için bekletmeye de gerek yok...




Teker teker bu topları istediğiniz boyutlarda açın, biraz ince olursa saçta pişmesi daha kolay olacaktır. 




Arkalı önlü güzelce çil çil pişirin.


 


Ben Antalyalıyım ve küçüklüğümden beri köye gittiğimde gördüğüm ve aşina olduğum bir ortam ekmek günleri:) bu sebeple çok da severim eğlenceli gelir bana. Hatta, küçükken az karışmadım büyüklerimin işine ekmek açarken, bayılıyordum ve denemek istiyordum:) Sağ olsun hepsi de buna müsaade etti ve şuan açabiliyorum ben de:)))
Bu ekmekleri açmak, büyütmek, incecik ve yırtmadan hazır etmek bir marifettir aslında. En önemlisi ve son aşaması da ekmekleri saç üstünde dağıtmadan eşit kıvamda pişirmek. 
Annem hep iş çeviren kişide biter der:)






Mis gibi pişen ekmeklerimiz şimdi sunuma hazır...

Kahvaltılarda, nasıl isterseniz tüketebilirsiniz. Peynir, zeytin, bal, kaymak, reçel, tahin, soslar, zeytinyağı ile harika uyum içindeler onu söyleyeyim:)

Ben soslarla çok beğeniyorum. Sade halde bile cips gibi yiyebilirim:) Hatta bu ekmekler biraz ince yapılırsa, soğuduktan sonra kuruduğu zaman kıtır kıtır oluyor ve kolayca ufak parçalar haline getirilebiliyor, bu da aynen cips halinde oluyor ki bu şekilde sosa batırarak da evde sağlıklı CİPSLER hazırlanabilir. Ben yapıyorum da... Çok keyifli:)))

Saç ekmeği, kahvaltılık sos ve küflendirilmiş özel ev yapımı peynir (KEŞ denir bizde:)) bu muhteşem üçlü harikadır...







AFİYET OLSUN...