3 Mart 2016 Perşembe

KİŞİSEL BLOG YAZARLARI NE DÜŞÜNÜYOR? BEN NE DÜŞÜNÜYORUM...




Merhabalar,

Çok Mutlu Oldum bugün:)))
"MİM" adlı faaliyete katılmama, Zehra Hanım beni davet ettiği için kendisine çok teşekkür ediyorum ve bu faaliyeti başlatan arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkürler:)))

Sevgiler...

PİRİNÇ PİLAVI YAPARKEN...



Merhabalar,
Bugün de sizlere Pirinç Pilavı yaparken dikkat edebileceğimiz bazı noktalardan bahsetmek istedim. Çoğunuzun bildiği şeyler belki, hatta daha iyi fikirleri olanlar da mutlaka vardır bu konuda eminim, ama ben tekrar hatırlatmak istedim hepinize.
Bir de bu püf noktalarını ve kritik bazı bilgileri hiç bilmeyenler de olabilir diye düşündüm, yeni evliler, bekarlar, öğrenciler,... gibi.  
Umarım faydalı da olur:)



 

PİRİNÇ PİLAVI YAPARKEN...
  • Pirincin kalitesi, kullanılan diğer malzemeler, suyun miktarı ve ocağın ateş ayarı gibi noktalara özen göstererek, tane tane pilav pişirmeniz mümkün...
  • Öncelikle, Pirinç aldığınız yer belli olsun ve aldığınız pirincin kalitesi iyi olsun. Bu şekilde, belli bir ölçünüz olacak ve her sefer pilavınız aynı kıvamda ve lezzette olacaktır. Çünkü her pirinç cinsine göre farklı miktarda su çeker. Böylelikle, pilav tutturamama derdiniz de ortadan kalkacaktır.
  • Pirinci güzelce yıkayın ve suyunun tamamen sarkması için izin verin.
  • Pilav yaparken tereyağı + sıvı yağ karışımı kullanmak ve pirinci yağ ile güzelce kavurmak önemli.
  • Pilavı pişme süresi boyunca karıştırmamaya dikkat. 
  • Pilavı kesinlikle ezici hareketlerle döndürmemek ve pirinçleri kırmamak gerek.
  • Pilav suyuna ekleyeceğiniz limon suyu, pirinçlerin rengini açarak pilavın daha beyaz ve parlak olmasını sağlayacaktır.
  • Pilava bir küp şeker ilave edebilirsiniz.
  • Pişirme sona erdiğinde, tencerenin üzerine kağıt havlu koyabilir ve kapağı kağıt mendillerin üzerine kapatabilirsiniz. Pilav dinlenirken, kağıt mendiller istenmeyen fazla buharı içine çekecek ve pilava geçmesini engelleyecektir.

Sonrasında ise, Tane Tane Enfes Pilavınızı istediğiniz gibi afiyetle yeme zamanı:))) 
Örneğin;




AFİYET OLSUN...


NOT: Önümüzdeki günlerde 70 kişilik yemekli bir organizasyonumuz olacak. Bu kocaman topluluk için yaptığımız hazırlıkları ve pilavı da sizlerle paylaşmayı düşünüyorum:)))
SEVGİLER...