5 Mart 2016 Cumartesi

SOTE MİSKET KÖFTELİ BEZELYE YEMEĞİ





Selamlar,
Bugün yayınladığım "Bulgur Pilavı" üzerinde gördüğünüz Köfteli Bezelye süsü vardı hatırlarsınız. İşte bu süper görüntü, bir ana yemeğe ait... 
Ana Yemek olarak ideal, içerisinde her besin grubunun bulunduğu, besleyici bir yemektir bu tarif...
"Sotelenmiş Misket Köfteli ve Patatesli Bezelye Yemeği".

Bezelye Yemeğinin nasıl yapıldığını anlatmaktan ziyade, "bizim evde Bezelye nasıl yapılıyor" ya da "bu seferki Bezelye Yemeği nasıl yapıldı" bunlardan bahsetmek istiyorum sizlere. 

Herkesin kendine göre bir yemek pişirme tarzı vardır sonuçta. Bu noktada daha çok farklı fikirleri, minik minik detayları ve bazı önemli ip uçlarını paylaşmaktır önemli olan diye düşünüyorum:)))

O halde şimdi benim "BEZELYE YEMEĞİ" neden farklıymış bir bakalım...


***Öncelikle Misket Köftelerimizi minicik minicik hazırlıyor ve soteliyoruz. Bu soteleme işlemi, hepiniz buna şahit olmuşsunuzdur ki, yemeklere ne kadar lezzet katıyor:)))

***Bu yemekte Patatesleri de soteliyoruz. Kızartma değil bu, sadece tavada az miktar yağda şöyle bir çevirme işlemi yani soteleme yapıyoruz burada.

***Yemeği yaparken, ayrı bir yerde sotelenen köfte ve patatesleri ilave ediyoruz.

Bunun katkısı, yemekte patates ve köftelerin canlı canlı halde diri görünümlü olmalarıdır. Yemek içerisinde patates ve köfte gibi ilavelerin ezilme, dağılma ve parçalanma gibi durumlarına karşı oldukça etkili bir yoldur bu, dolayısıyla sofralarda lezzeti bol ve görseli hoş sunumlar elde edebiliyoruz.




KOLAY GELSİN...

DOMATESLİ BULGUR PİLAVI





Merhabalar, Mutlu Hafta Sonları:)))

Şimdi vereceğim tarifi, hemen bugün ailenize yapmanızı veya not edip en kısa zamanda sevdiklerinize yapmanızı isterim:))

Bu pilavı sevmeyen olur mu ki:) nefis görüntüsü bile yetiyor bence, hele kokusunu alınca tamamdır... 
Bol domates salçalı, soğanlı ama soğanları görünmüyor bile, kavrulmuş ve iyice öldürülmüş olduğundan fark edilmesi bile güç, sadece bol bol lezzetine yansıyor. Tel şehriyenin verdiği görüntü ve tereyağın kattığı o harika aromalı tat mis mis...

Bol Salçalı, Soğanlı ve Tel Şehriyeli Tereyağlı Kırmızı bir Bulgur Pilavı...

Malzemeler:
Bulgur
Su
Tuz
Tel Şehriye
Soğan 
Kışlık hazırlık için yapılan soslardan, Çorbalık Domates Sosu (Sos yok ise salça kullanabilirsiniz)
Tereyağ 
Karabiber
Pulbiber

Yapılışına gelince, herkesin mutfağında kendi uygulamasına göre pilav pişirmesi gibidir.
Damak zevkinize göre baharat kullanabilirsiniz.

Tabi ki, Hazırlanış aşamalarını soracak olursanız severek anlatabilirim:)






Bir de üzerine bezelye, kuru fasulye, nohut, et, tavuk, mantar, köfte, ... gibi ilave lezzetler dahil olunca doyum olmaz hem görüntüsüne hem de tadına...
İşte bir örnek:)












Afiyetler Olsun...