15 Mart 2016 Salı

NEDİR BU SİHİRLİ KARIŞIM? - CEVAP:)))




Geçen hafta hatırlarsanız size;

Resimde gördüğünüz gibi büyük bir tencerede hazırlanan ve kaynatılan karışım nedir sizce? 
diye sormuştum...




*Bu nedir? 
*Hangi amaçlarla ve nerelerde kullanabilir? 
*Mutfakta nasıl daha farklı lezzetlere imza atılır?

Sorularına birlikte yanıt bulacağız demiştik...

GELELİM YANITA...

Hani kalabalık bir davetten ve 80 kişilik nohutlu pilav yaptığımızdan bahsetmiştim ya, işte bu nohutlu pilava eşlik eden "TAVUK için HAŞLAMA SUYU" bu. Yine aynı sayıda kişi için tabi bu kadar fazla olmasının sebebi. Tavuklar bu suda haşlandığı zaman tadına nasıl farklı bir tat ve aroma geldiğini tahmin edemezsiniz. 

Sizin ayarlayacağınız ya da ihtiyacınız kadar suya resimde de gördüğünüz üzere;
Soğan, Havuç, Tane Karabiber, Defne Yaprağı ekleyerek kaynatın, bu suda tavuklar haşlansın. 
Sonrasında bu tavuk suyunu pilav yaparken de kullanabilirsiniz, süper bir tat oluyor.
Çorbalarda da bu suyu kullanabilir çeşitli lezzetlerde çorbalar hazırlayabilirsiniz. 
Küçük küçük kaplarda derin dondurucuya koyup hazır çorbalık tabletler yerine bunları kullanabilirsiniz.

KOLAY GELSİN...