28 Mart 2016 Pazartesi

FIRINDA PATATESLİ MANTAR DOLDURMA



Merhaba,

Size hazırlanışı basit, hızlı mı hızlı dakikalık bir tarif... Fırında pişirilen bu lezzet, aklınıza geldiği her anda ve her tarzda hemen hazır...

"FIRINDA KAŞARLI PATATESLİ MANTAR DOLDURMA"

Bunu, Sade, Kaşarlı, Patatesli, Patates ve Kaşarlı, hatta Tereyağlı olarak hazırlayabilirsiniz.
Tam püre kıvamında bir dolgusu var ve yumuşacık haliyle yemesi Çok keyifli:)



Malzemeler:
Mantar 
Patates
Kaşar
Tuz
Baharat
Sıvı yağ

Yapılışı:
Mantarları yıkayıp saplarından ayırarak hazır hale getirin.
Haşlanmış Patatesi ezin, kaşar peyniri ilave edin, tuz ve baharat ilavesi yapın ve damak zevkinize göre güzel bir karışım elde edin. Bu karışımı güzelce ezerek püre kıvamına gelene kadar karıştırın. Minik minik mantarların iç kısımlarındaki oyuklarını bu dolgudan koyarak doldurun. Saplarını da atmayın ziyan etmeyin sakın, ben çok severim mesela çok lezzetli oluyorlar:)
Fırında kızarana kadar pişirin. 


İşte nar gibi kızarmış mis kokulu yumoş mantarlar...
Bizim evde bu tarz tarifler fırsat bilinir ve fırında yer varsa mutlaka farklı lezzetler peşine düşülür:))) Burada da en doğal ev halini sizlerle paylaşmak istedim. Mantarların hemen yanına haşlanmış bütün patateslerden atıp pişirdik. Fırında kumpir kıvamına gelen patatesler de çok lezziz olur...
Bayılırım buna şahane oluyor, nasıl isterseniz tüketin... Salata yapın, garnitür hazırlayın ve kumpir yapın, sade olarak ya da zevke göre baharatlı veya tuzlaya tuzlaya tüketin....

AFİYET OLSUN...