29 Mart 2016 Salı

BİZİM MUTFAKTA KAYNAYAN EZOGELİN ÇORBASI:)))



SİZ EZOGELİN ÇORBASINI EVİNİZDE NASIL YAPIYORSUNUZ?

Eğer bundan farklı tarzda yapanlar varsa, bence bu şekliyle de deneyin...Bu da Ezogelinin bizim mutfakta kaynayan hali:)

Malzemeler:
Mercimek
Kısırlık Bulgur
Su
Tuz
Tereyağ
Un
Salça
Baharatlar
Soğan
Sarımsak
Havuç
Patates


Yapılışı:
Öncelikle mercimek, patates ve havucu yeteri kadar suda yumuşayana kadar haşlayın.
Ayrı bir tavada çorbanın sosunu hazırlayın, çorbanın terbiyesi de diyebiliriz:) bunun için:
Soğan, salça ve unu yağda kavurun.
Tencerede kaynayan Çorbaya ilave edin. Tuz ve baharatları isteğe göre ekleyip lezzetini ayarlayın. 
En son bulguru ekleyin ve kaynatın. 
En güzeli bunu son aşamada süzgeçten geçirmektir. Ama bunu yapamayanlar blender da kullanabilir. 
Çorbamız hazır. Bol limonla şahane olacaktır...

AFİYET OLSUN...