6 Nisan 2016 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR




Merhabalar,

"SİZ YEMEK SEÇER MİSİNİZ?" başlıklı yazımda sizlerle şahane görüntülerini paylaştığım ve tariflerini de daha sonra paylaşacağımı söylediğim yemeklerden birisi olan "Zeytinyağlı Enginar" tarifine hazır mıyız:))

Karaciğer dostu bu harika besin "ENGİNAR" nasıl yapılırsa daha lezzetli olur ve daha fazla sevilir...

Bence işte böyle:)

Malzemeler:
Enginar
Su
Limon
Un
Zeytinyağ
Arpacık Soğan
Sarımsak
Havuç
Patates
Bezelye
Dereotu
Maydanoz


Yapılışı:
Enginar da aynen Kereviz gibi yapılıyor, yöntem aynı. Görüntüleri de çok benzer hatta...
Lezzetleri ve kokuları çok başkadır ama:)



Öncelikle enginarları ayıklayın, yıkayın iyice, güzelce kenarlarını traşlayarak yuvalayın. Enine ikiye bölün. Burada güzel bir şekil vermek çok önemli. Kararmaması için üzerine limon sıkın bolca. Alçak yani kısa boylu bir tencereye yerleştirin bunları.

Şimdi sırayla çiğden;
Arpacık soğanları
Doğranmış havuçları
Elma dilimi şeklinde doğradığınız patatesleri
Haşlanmış bezelyeleri
Enginar yarımlarının üzerine serin, düzgünce yerleştirin, doldururcasına...

Not: Burada bezelye yerine İÇ BAKLA da kullanabilirsiniz, tercih sizin...

Üzerine sosu için; Bu sos kereviz ve enginar yemeğini özel kılan ve tadını sıra dışına çıkaran harika bir yöntemdir.
Limon suyu, un, tuz karışımı hazırlayın ve tenceredeki sebzelerin üzerine güzelce gezdirin.

En son, 1/2 çay bardağı kadar zeytin yağını gezdirin üzerine ve 1 çay bardağı kadar da su ilave ederek ocağa alın, kaynamaya başladığı anda kısık ateşte pişmeye bırakın.


Piştikten sonra üzerini isteğe göre, dereotu veya maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

BENCE YEMEYEN KALMASIN ARTIK BU ŞAHANE LEZZETİ:))))