9 Nisan 2016 Cumartesi

ŞEHRİYELİ TERBİYELİ YOĞURT ÇORBASI



Merhabalar,

Güzel bir hafta sonu ve güzel bir hava:) Çorbamız da hem sıcak hem de iç serinletici ve bize ferahlık veren bir çorba olsun mu?

O halde size farklı bir çorba tarifiyle geleyim, son derece değişik bir lezzet, mutlaka denenmesi gereken bir çorba bu.
Söz verdiğim üzere kendinden bahsettiğim bu lezzetin tarifi geliyor:)))

Daha önce denemeyen ve bu tarz çorbalar tüketmeyi sevenlere...

Malzemeler:
Yoğurt (2 kaşık kadar)
Havuç
Su/Et Suyu
Tuz
Tel Şehriye
Nane
Limon
Tereyağ/Sıvıyağ
Un (1 kaşık)
Yumurta (1 adet)

Yapılışı:
Önce yağda şehriyeleri ve rendenin en ince tarafından minicik rendelediğiniz havuçları kavurmakla işe başlayın.
İsteğe göre suyunu verin, biz et suyu kullandık harikaydı...
Bu haliyle kaynatın, kenarda terbiyesini hazırlayın.
Terbiyesi için: Yumurta, un ve yoğurdu karıştırın. Pürüzsüz kıvamlı hazırlanan bu sosu çorbaya ekleyin, tuzunu ayarlayın ve karıştırıp kaynatın.
Biraz limon sıkın, asıl tarifte olmamasına rağmen burada kullandık biz ve gerçekten çok çok yakıştı.
En son Çorbaya nane ekleyebilir, maydanoz ile süsleyebilirsiniz, ben bu şekilde bayıldım:)

Not: bu Çorbada isteğe göre krema da kullanabilirsiniz, ben beslenme tarzım gereği tercih etmiyorum ama tabiki tadı çok iyi olacaktır:)

Ayrıca, tavuklu veya kıymalı/ top top misket köfteli bu çorba nefis olacak eminim, bunu hemen deniyorum hatta:))))



AFİYETLER OLSUN...