12 Nisan 2016 Salı

ZEYTİNYAĞLI PIRASA YEMEĞİ



Selam,

Bugün de sizlere "SİZ YEMEK SEÇER MİSİNİZ?" başlıklı yazımın ikinci yemek tarifini veriyorum.

Lokum kıvamında ağızda dağılan ve benim içimi her yediğimde serinleten ve rahatlatan bu nefis yemek... ZEYTİNYAĞLI PIRASA...

Malzemeler:
Pırasa
Havuç
Soğan
Tuz
Zeytinyağ
Kuş üzümü
Pirinç
Toz şeker
Limon suyu

Yapılışı:
Pırasaları yıkayıp temizledikten sonra verevine ve eşit boyutlarda doğrayın.
Havuçları da aynen halka halka ve verevine olacak şekilde doğrayın.
Soğanı da iri iri söğüş olarak doğrayın.
Bunları sırasıyla geniş bir tencereye dizerek yerleştirin, kat kat serin.
Zeytinyağı, çok az su, biraz şeker, tuz, limon suyu ilave edin.
En son üzerine pirinç serpin, kuş üzümü de ekleyin ve pişirmeye bırakın.
Zaten pişince yemeğin kıvamının lokum gibi olduğunu görebilirsiniz.
Bu yumuşacık ve harika lezzeti Sofranızdan eksik etmeyin.

Not: Bu yemeği gören herkesin ilk önce içindeki kuş üzümleri dikkatini çekiyor. Tadına bakınca da ne kadar yakıştığını söylüyorlar. Gerçekten öyle, tüm ön yargıları yıkan bir tat bu...



O HALDE HERKESE AFİYET OLSUN...